Inschrijven

Maatschappelijke Stage vinden

Je maatschappelijke stage kun je op een aantal manieren vinden:

 • Bij jouw (sport)vereniging
  Misschien ben je al lid van een voetbalclub of een andere sportvereniging. Daar kun je vrijwilligerswerk doen voor je maatschappelijke stage.
 • Via vrienden of familie
  Je kunt je ouders of vrienden vragen of zij een organisatie kennen waar je jouw maatschappelijke stage kunt gaan lopen.
 • Via de stagebank
  In onze Maatschappelijke Stagebank kun je online zoeken naar maatschappelijke stages. Je kunt een stadsdeel selecteren om stageplaatsen in je eigen buurt te vinden. Als je selecteert op 'sector en op andere velden, kun je een maatschappelijke stage vinden die past bij jouw voorkeuren.

Ervaringen

Douchka liep stage bij Filmhuis Den Haag

Douchka is leerling bij het Grotius College in Delft: "Ik vond het leuk om iets aan de maatschappij bij te dragen, vooral in mijn eigen stad. Ik heb bij het Filmhuis mijn stage gedaan en ik vond dat superleuk. Ik heb geleerd dat het veel mensen kost om een organisatie te laten draaien. Ik waardeer de vrijwilligers bij het Filmhuis nu meer en vind het leuk om vaker daar naar de film te gaan. Ook vond ik het interessant om meer te leren over hoe de filmwereld in elkaar zit."

Nalini liep stage bij een sportschool

Nalini is leerling bij het Grotius College in Delft: "Ik heb stage gelopen bij de Lady’s Only sportschool. Voor mij was dit een prettige ervaring, omdat ik vaker bij dit sportcomplex kwam en de collega’s al kende. Ik kreeg best wel wat verantwoordelijkheid, dus had ik ook het gevoel dat mijn hulp gewaardeerd werd. Ik heb veel geleerd over voeding en training van de personal trainers en baliemedewerksters van de sportschool. Hierdoor is mijn liefde voor sport alleen maar gegroeid."

Over de Maatschappelijke Stage

Jaarlijks lopen ruim 6000 Haagse leerlingen uit het voortgezet onderwijs 30 uur stage bij een maatschappelijke organisatie. Jij ook? Het wordt een bijzondere ervaring. Je maakt kennis met een organisatie en gaat daar iets voor anderen doen. Iets positiefs, zonder dat je er iets voor terug verwacht; én iets interessants. Misschien ga je werk uitvoeren dat je nog nooit eerder deed. Het kan zomaar gebeuren dat je een bepaalde taak heel leuk blijkt te vinden of er heel goed in blijkt te zijn. Veel voorgangers van jou hebben die ervaring gehad.

Je maatschappelijke stage loop je bij een non-profitorganisatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een sportvereniging, een buurthuis of een kinderboerderij. Je kunt samen met je vrienden stage lopen of alleen. 

Voordat je aan de slag gaat:

 • Laat je stage goedkeuren door je docent.
 • Maak met de organisatie afspraken over je werkzaamheden.

Vrijwilligerswerk

Door de maatschappelijke stage maak je kennis met vrijwilligerswerk. Wij hopen dat je daar de smaak te pakken krijgt. Vrijwilligerswerk doen is nuttig, maar ook leuk en kan voor jezelf van grote waarde zijn. Je kunt het reilen en zeilen van een organisatie meemaken. Ervaring opdoen in werk waar je misschien wel je beroep van wilt gaan maken. Voor jezelf onderzoeken of jij wel echt met dieren wilt werken, of welk werk wel of niet bij je past. Ook is het een mooie manier om andere mensen te  leren kennen dan alleen van je school of club. Kortom: neem eens een kijkje op www.denhaagdoet.nl.