Inschrijven

Maatschappelijke Stage begeleiders

Nu zoveel scholen de MaS doorzetten blijft er vraag naar goede stageplekken in de stad. Organisaties willen graag met jongeren aan het werk, maar er is niet altijd voldoende menskracht om (groepen) jongeren te begeleiden bij hun MaS. Daarom heeft PEP een groep vrijwilligers getraind die vanaf 2017 op oproepbasis kan worden ingezet bij het begeleiden van stagiairs op hun stageplek.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor begeleiding? Neem dan contact op met Aysien Zondervan via a.zondervan@pepdenhaag.nl oftel: 070 - 302 44 44. 

Farina
"Na jaren in de financiële sector te hebben gewerkt, heb ik vanaf dit jaar de switch gemaakt om te gaan  werken met jongeren. Ik werk budgetconsulent voor jongeren en daarnaast werk ik vrijwillig als Maatschappelijke Stage gastdocent en Maatschappelijke Stagebegeleider. Ik vind het belangrijk dat jongeren kansen krijgen en dat ze daarbij de begeleiding krijgen die ze nodig hebben."

Jan Willem
"Ik heb in het middelbaar onderwijs gewerkt en ik vind het leuk om met jongeren te werken. Ik heb ervaring met het begeleiden van Maatschappelijk Stagiairs vanuit mijn eigen sociale onderneming  'de Houtwerkplaats'. Ik vind het belang rijk dat jongeren op plekken en in organisaties komen waar ze het bestaan en  het nut en de noodzaak nog niet van kenden."

Laxmie
"Ik ben Maatschappelijke Stagebegeleider geworden omdat ik graag mijn steentje wil bijdragen, aan zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling van (jonge) stagiaires binnen organisaties. Verder ben ik goed in contact maken. Ik hou van afwisseling en uitdaging in mijn werk. Dat komt goed van pas bij het begeleiden van jongeren! Deze functie geeft mij veel voldoening omdat ik het leuk vind jongeren te begeleiden. Ik begeleid momenteel stagiairs  bij stichting Hindustani."

Vanisha
"Vrijwilligerswerk heeft niet bij iedereen een goed imago en bij jongeren al helemaal niet. Waarom zou je immers gratis werken? Het wordt dan weggezet als iets voor later. Ik vind echter dat vrijwilligerswerk juíst voor jongeren een goed middel kan zijn om in de bloei van hun leven veel te leren, zonder met je neus in de boeken te zitten. Je kan door middel van vrijwilligerswerk niet alleen wat voor anderen betekenen, maar ook veel doen voor jezelf. Je kan in korte tijd ontdekken wat je leuk vindt en waar je talenten liggen en tegelijkertijd vaardigheden ontwikkelen. Ik hoop dan ook dat ik als Maatschappelijke Stagebegeleider  jongeren enthousiast kan maken voor vrijwilligerswerk en hun maatschappelijke stage."

Renee
"Binnen mijn oude scoutingvereniging ben ik de Maatschappelijke Stagebegeleider geweest. Ik vond het zo leuk om de jongeren te begeleiden dat ik er verder mee wilde. Nu begeleid ik Maatschappelijk Stagairs bij verschillende scoutingvereniging in de stad. Van beroep ben ik docent op een middelbare school, dus de leeftijdscategorie vind ik helemaal geweldig!"

Zjala
"Werken als Maatschappelijke Stagebeleider is voor mij de ideale bezigheid, omdat ik geïnteresseerd ben in het coachen van jongeren en onderwijs. Door bezig te zijn als begeleider hoop ik tevens een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de schoolcarrière van jongeren en kan ik me inzetten voor de culture sector.''